6 راهکار طلایی برای رسیدن به آرامش ذهن

در این مقاله قصد داریم راهکارهای طلایی آرامش ذهن را شرح دهیم. برای رسیدن به آرامش ذهن، ابتدا باید تصور واضحی از خودِ ذهن داشته باشید. پس بگذارید آن را به یک اتاق درهمریخته تشبیه کنیم. حالا اگر بتوانید این اتاق را مرتب کنید و از شر وسایل اضافی آن خلاص شوید، آنگاه میتوانید به آرامش ذهنی که مدنظر دارید، دست پیدا کنید.
ما قبلاً در مطلبی مجزا، به ضرورت دتیابی به آرامش روان و تاثیر آن روی جنبههای مختلف زندگی پرداختیم و گفتیم که آرامش ذهن و روح، نه یک موهبت مادرزادی، بلکه یک ویژگی اکتسابی است. یعنی میتوانیم خودمان آن را به دست بیاوریم. در این مطلب که توسط خانم دکتر ناهید عنایتی در موسسه آرامش ذهن در اصفهان گردآوری شده است حالا در این مطلب میخواهیم کمی هم درباره راهکارهای دستیابی به آرامش ذهن، صحبت کنیم. پس اگر شما هم در جستجوی این گمشدهی آشنا یعنی راهکارهای طلایی آرامش ذهن هستید، تا انتهای این مطلب را بخوانید.
راهکارهای رسیدن به آرامش ذهن
یکی از راهکار های طلایی آرامش ذهن در موسسه آرامش ذهن در اصفهان دستیابی به آرامش ذهن و روح، عملیاتی خطیر و مهم است که برای انجام آن، دستورالعمل واحدی وجود ندارد. به عبارتدیگر، زندگی هر انسانی، برای رسیدن به آرامش، نسخه خاص خودش را دارد. با این وجود، راهکارهایی وجود دارند که به شما در پیمودن مسیر و نیل به مقصد کمک میکنند. در ادامه شش راهکار طلایی را در این خصوص با شما همراهان گرامی، در میان میگذاریم:
1. اتاق را مرتب کنید!
اولین راهکارهای طلایی آرامش ذهن :همانطور که گفتیم، ذهن را میتوان به یک اتاق تشبیه کرد. وقتی فضای این اتاق علاوه بر مسائل خانوادگی و شغلی با افکار مخربی مثل “چه میشود اگر؟” اشغال شود، واضح است که دیگر جایی برای پرداختن به امور دیگر باقی نمیماند. پس باید در وهله نخست این اتاق شلوغ را از زوائد پاکسازی کنید و به آن سروسامان دهید.
چنین کاری البته که به تمرین و صبر زیاد نیاز دارد. شما هرگز نمیتوانید با بیان این جمله خطاب به خودتان که “هی! دیگه فکر نکن” از هجوم افکار منفی خلاص شوید. افکار منفی هم سمجتر از آن هستند که صرفاً با شنیدن جملاتی مثل “برید، گم شید”، دست از سرتان بردارند! کاری که شما باید انجام دهید این است که “آگاهانه” به خودتان یادآوری کنید که دست از فکر کردن درباره مسائل مختلف کشیده و فقط روی چیزهایی متمرکز شوید که واقعاً توانایی مدیریت آنها را دارید.
یادتان باشد که افکار منفی، میتوانند حتی دلاورترین انسانها را نیز در هم بشکنند. بنابراین در گام نخست دستیابی به آرامش افکار، ذهنتان را از مسائل غیرضروری پاک کنید چون به فضایی که از این پاکسازی باز میشود، نیاز مبرمی دارید.
2. مسئولیت اقداماتتان را بر عهده بگیرید!
بر عهده گرفتن مسئولیت کارهایی که انجام میدهیم، بالأخص کارهایی که نمیتوانیم بابت آنها به خودمان افتخار کنیم، سطح بالایی از بلوغ فکری و شخصیتی را میطلبد. اما باور کنید چارهای نیست! برای یافتن آرامش ذهن، شما باید مسئولیت اقداماتتان مخصوصاً خطاها و تقصیراتتان را بپذیرید. عدم پذیرش مسئولیت و دیگران را به ناحق مقصر دانستن، گره کوری درونتان ایجاد میکند که تا زمانی که این گره وجود داشته باشد، نمیتوانید گرمای آرامش واقعی را احساس کنید
3. با این واقعیت که انسان هستید، کنار بیایید!
با پذیرش مسئولیت کارهایتان، قرار نیست برای خودتان شکنجهگاه بسازید! چنین کاری هرگز نمیتواند آرامش ذهن را نصیبتان کند. بنابراین همزمان که مسئولیت اقداماتتان را قبول میکنید، این را هم بپذیرید که شما یک انسان هستید و نمیتوانید همه چیز را کنترل کنید.
وقتی با این حقیقت کنار آمدید، دیگر خود را بابت بروز اتفاقات ناخوشایندی که به حکم “انسان بودن”، نتوانستهاید از وقوع آنها جلوگیری کنید، ملامت نمیکنید. البته تفکر و کسب تجربه درباره خطاهای بزرگی که میتوانستید به نوعی مانع وقوع آنها شوید، امری مهم است اما آنچه در ارتباط با رسیدن به آرامش ذهن، اهمیت بیشتری دارد این است که این ملامتها، باید در زمان و مکان مناسب، پایان یابد.
4. برای خودتان حدومرز تعیین کنید!
همه ما آزادی را دوست داریم و به طور ذاتی نسبت به انجام هر آنچه دلمان میخواهد، علاقهمند هستیم. به همین دلیل ممکن است گاهی حدومرزها را به چشم دشمنانی ببینیم که قصد دارند خوشی و آزادی را از ما سلب کنند؛ اما این طور نیست. حدومرزها به ما کمک میکنند تا تحت کنترل بمانیم و مسئولیتپذیر باشیم. بنابراین هر چه زودتر، مرزبندیها را آغاز کنید، بهتر است.
استفاده از گوشی و حضور در شبکههای اجتماعی، مکالمه با دوستان و آشنایان، تماشای تلویزیون و همینطور کار کردن، از مهمترین حوزههایی هستند که میتوانید اِعمال محدودیتهای حسابشده را روی آنها آغاز کنید.
۵. استراحت کنید!
یکی از اساسیترین لازمههای رسیدن به آرامش ذهن، استراحت کردن است. حتی دستگاههایی مثل گوشی و لپتاپ هم اگر برای مدت طولانی روشن بمانند و تحتفشار قرار بگیرند، کمکم داغ کرده و کاراییشان اُفت چشمگیری میکند. حالا انسان که دیگر جای خود دارد!
مطمئن باشید آسمان به زمین نمیآید اگر کمی هم به خودتان استراحت دهید. به پارک یا تعطیلات بروید یا کاری را انجام دهید که از آن لذت میبرید. مهم نیست چه کاری باشد؛ بازی کامپیوتری؟ یا شاید هم مطالعه و حتی خوابیدن! هر چه هست، انجامش دهید. فقط حواستان باشد که بیشازحد در آن گیر نکنید.
۶. نگران افکار دیگران نباشید
یکی دیگر از مهمترین موانع در مسیر رسیدن به آرامش ذهن، نگرانی بابت این است که دیگران درباره شما چه فکری میکنند؟ چنین دغدغهای در نگاه اول، واقعی به نظر میرسد اما اگر کمی منطقیتر به ماجرا نگاه کنیم، احتمالاً به این نتیجه میرسیم که این موضوع آنقدرها هم مهم نیست.
شما فقط یک بار زندگی میکنید و اصلاً ارزشش را ندارد که این فرصت را به دلیل افکار و قضاوتهای دیگران درباره خودتان، ساده از کف دهید. درباره یک نکته دیگر هم مطمئن باشید: اینکه افراد آنقدر درگیر زندگی خودشان هستند که معمولاً فرصت یا رغبتی برای پرداختن بیشازحد به زندگی شما و دیگران ندارند.
یک نکته دیگر را هم در مورد این راهکار دستیابی به آرامش ذهن فراموش نکنید. اینکه مشکلات شما، شما را تعریف نمیکنند. بسیاری از افراد هنگام درگیری با یک مشکل یا پشت سر گذاشتن یک تجربه غمانگیز، ناخودآگاه از دریچه تجربیاتی که داشتهاند، به خودشان نگاه میکنند. اما این را بدانید که شما و مسائل و مشکلاتتان، دو موجودیت کاملاً مستقل هستید. هر اتفاق ناخوشایندی، نه تمامِ شما بلکه فقط سکانس کوچکی از سریال زندگیتان است. بنابراین این را دائماً به خودتان یادآوری کنید که مشکلاتتان شما را معرفی و توصیف نمیکنند.
سخن آخر
در این مطلب ۶ مورد اساسی را در ارتباط با راهکارهای رسیدن به آرامش ذهن خدمتتان معرفی کنیم. توجه داشته باشید که این راهکارها، صرفاً به موارد مذکور، محدود نمیشوند؛ بااینحال ما تلاش کردیم تا روی راهکارهای اساسی دست بگذاریم تا مبنایی برای انجام اقدامات دیگر برای دستیابی به آرامش درون باشند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر به صفحه موسسه آرامش ذهن در اصفهان مراجعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید