تفاوت مشاور و روانشناس + نقش آن ها در زندگی

تفاوت مشاور و روانشناس
در این مقاله قصد داریم تفاوت مشاور و روانشناس را بیان کنیم. و توضیحی مبنی بر اینکه چه زمانی شما باید به مشاور و چه زمانی به روانشناس مراجعه کنید در اختیارتان قرار دهیم.
تا به حال نام روانشناس ، مشاور و روانپزشک به گوش شما خورده است. اما شاید به طور دقیق نمی دانید با هم چه تفاوت هایی دارند. واقعا این افراد چه کسانی هستند و چه زمانی می توانند به ما کمک کنند. اصلا می توانند به ما کمک کنند یا ما به تنهایی می توانیم در زمان گرفتاری مشکلاتمان را حل کنیم.
اگر خواستار درخواست مشاوره هستید می توانید به صفحه موسسه مشاوره در اصفهان مراجعه کنید.

به روانشناس مراجعه کنیم یا مشاور؟
مشاور کیست؟
به فرد مشاور در زبان انگلیسی Consultant می گویند. مشاور به کسی می گویند که می تواند در مورد مسائل پیش آمده برایتان به شما مشورت دهد. زمانی که در انتخاب تصمیم خود دچار تردید شدید و یا نمی دانید که کدام راه حل را باید انتخاب کنید می توانید از مشاور کمک بگیرید. برای مثال در انتخاب رشته ، انتخاب فرد مناسب برای ازدواج ، خرید ماشین و سرمایه گذاری مشاور می تواند کمک چشم گیری به شما بکند.
مشاور راه های مختلفی پیش روی شما می گذارد و به شما حق انتخاب می دهد و شما را از خوبی ها و بدی هایی که ممکن است در انتخاب این مسیر برایتان رقم بخورد آگاه می کند. مشاور بدون هیچ گونه سود و جهت گیری به شما اجازه می دهد تصمیم نهایی را خودتان بگیرید. مشاوره را می توان در سه گرایش اصلی مانند مشاوره شغلی ، مشاوره تحصیلی و مشاوره خانواده تقسیم بندی کرد.
جلسات مشاوره معمولا بین یک تا پنج جلسه می باشد، هر جلسه بین 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می کشد. که بستگی به نوع مشکل و تصمیم گیری شما دارد.
موسسه مشاوره در اصفهان آرامش ذهن به مدیریت سرکار خانم ناهید عنایتی در ضمینه مشاوره کودک و نوجوان ، مشاوره خانواده، مشاوره تحصیلی و شغلی ، مشاوره ازدواج فعالیت چشم گیری دارد. برای درخواست مشاوره می توانید با ما تماس بگیرید.
در ادامه مطلب به تفاوت مشاور و روانشناس می پردازیم.
روانشناس کیست؟
به فرد روانشناس در زبان انگلیسی Psychologist می گویند. روانشناسان تخصص پیدا می کنند که کار کرد ذهن و رفتار انسان ها را بشناسند. بعضی از روانشناسان وارد بخش پژوهش می شوند و بعضی ها در حوزه درمان اختلالات فعالیت می کنند و بقیه در حیطه های گسترده تر این علم مشغول به فعالیت می شوند.
صحبت ما با دسته روانشناسانی است که در زمینه روان درمانی تخصص دارند که به آن ها روان درمانگر می گویند.
همه افراد در زندگی دچار مشکلاتی می شوند . این مشکلات می تواند یک درگیری کوچک یا مشکلات بزرگ تر و دشوار تری مثل ابتلا به اختلالات روانی باشد. زمانی که با این مشکلات مواجه شدید تنها کسی که قادر به کمک کردن به شما می باشد متخصص بالینی و یا همان روان درمانگر است. روان درمانگر به شما کمک می کند تا مشکل به وجود آمده را مدیریت کنید و تا جایی که امکان دارد آن را بر طرف کنید.
یکی از تفاوت مشاور و روانشناس در تعداد جلسات مراجعه است . جلسات روانشناسی معمولا از 5 جلسه تا 50جلسه متغیر است . که به تشخیص روان درمانگر نسبت به مشکل پیش آمده برای مراجعه کننده مشخص می شود.
وظایف روانشناس
تفاوت مشاور و روانشناس در این است که روانشناس در جلسات اول اطلاعاتی مبنی بر نوع بیماری به شما می دهد و به شما می گوید چقدر زمان برای برطرف کردن مشکل خود احتیاج دارید. روانشناس بررسی می کند آیا درمان شما نیاز به دارو دارد. اگر روند درمان به دارو نیاز بود شما را به یک روانپزشک معرفی می کند. بسیاری از مشکلات اعصاب همراه با مشکلات جسمانی است که به یک روانپزشک نیاز می شود.
روانپزشک یک پزشک متخصص در علوم اعصاب و روان است. کسانی که در جلسات روان درمانی نیاز به کمک دارویی دارند و روند درمان با روانشناس به تنهایی مشکلاتشان را حل نمی کند می توانند به روانپزشک مراجعه کنند. بعضی از افراد بدون تشخیص بیماری خود و مشورت با روانشناس به روانپزشک مراجعه می کنند که کاملا اشتباه است. افراد در قدم اول باید به روانشناس مراجعه کنند و با آن مشورت کنند شاید نوع بیماری آن ها بدون مصرف دارو و با مشاوره به تنهایی درمان شود.
به طور خلاصه اگر در تصمیم گیری دچار مشکل شدید می توانید به مشاور مراجعه کنید. اگر با مشکل عمیق تری مواجه شدید باید به روانشناس یا روان درمانگر مراجعه کنید و به تشخیص روان درمانگر می توانید به روانپزشک مراجعه کنید.
چند نمونه تفاوت مشاور و روانشناس
- افرادی که به مشاور مراجعه می کنند معمولا مشکلات جدی و عمیقی ندارند و بیشتر به دنبال بهترین راه برای رسیدن به اهداف خود هستند.
- تنها کسی که می تواند مشکلات افراد را بررسی کند و آن ها را درمان کند روانشناس و یا روانپزشک است.
- مشاور نمی تواند دارو تجویز کند اما روانپزشک قادر به تجویز دارو است.
- تعداد جلسات در روانشناسی بیشتر از جلسات در مشاوره است.
دیدگاهتان را بنویسید