اسرار مراقبه (هفته نهم)
خرداد 15, 1401
ارسال شده توسط پشتیبان
458 بازدید
اسرار مراقبه (هفته نهم)
روز پنجاه و هفتم :
به هفته ی نهم دوره ی اسرار مراقبه خوش آمدید. در این هفته میخواهیم به بحث مراکز انرژی بپردازیم و نحوه ی پاکسازی یا تبرک آنها را یاد بگیریم. در طول هفته به ترتیب با چاکراهای مختلف آشنا شده و نحوه ی رفع انسداد آنها را یاد خواهیم گرفت. کلمه ی چاکرا در زبان سانسکریت به معنای «دیسک» یا «چرخ» است. چاکراها در واقع مراکز انرژی بدن هستند که در کالبد انرژیایی انسان قرار دارند و با حرکت دورانی و چرخش خودش، انرژی حیاتی یا همان پرانا (prana)را جابه جا میکنند. قبل از ادامه ی بحث ذکر چند نکته در مورد جنبه ی علمی این مسئله ضروری است. چاکراها ساختارهای جسمی نیستند و در نتیجه وجود آنها (دستکم در حال حاضر) با ابزارهای علمی قابل بررسی نیست. اما تعدادی از دانشمندان به این مسئله پرداخته اند و توضیحات خوبی نیز در رابطه با چاکراها ارائه کرده اند.
این دانشمندان عموما چاکراها را به نواحی آناتومیک و عملکردهای فیزیولوژیک بدن ربط میدهند و حتی بعضی از آنها تکامل چاکراها را به نظریات تکامل فردی فروید و اریکسون ارتباط میدهند. بنابراین به هیچ وجه تصور نکنید که بحث چاکراها یک بحث غیر علمی است. این موضوع فضای زیادی برای پژوهش علمی دارد و امیدواریم که در آینده تحقیقات بیشتری را در این زمینه شاهد باشیم. همانطور که گفته شد، چاکراها مراکز انرژی بدن هستند. تعداد که همگی در امتداد ستون فقرات قرار گرفته اند. چاکراها توسط کانال هایی به نام «نادیها» ()Nadi به هم وصل میشوند تا جریان انرژی در بین آنها برقرار باشد. سه نادی اصلی در بدن وجود دارد به نام های «آیدا،» «سوشومنا» و «پینگالا» () ِ Ida, Sushumna, Pingala؛ که سوشومنا نادی اصلی است و دقیقا در امتداد ستون فقرات قرار دارد. دو نادی دیگر بصورت مارپیچ در اطراف آن حرکت میکنند. تعداد کل چاکراها و نادیها بسیار بیشتر از اعدادی است که ذکر شد. اما اصلی ترین چاکراها و نادیها همین هفت چاکرا و سه نادی هستند.
حکمای دوران باستان معتقد بودند که انرژی حیاتی باید در بین چاکراهای مختلف بدن گردش کند و اگر انسدادی در مسیر حرکت انرژی ایجاد شود و انرژی راکد بماند، بیماری ایجاد میشود. در واقع هدف از تبرک مراکز انرژی، رفع انسداد چاکراها و برقرار کردن جریان انرژی حیاتی در آنهاست. در طول هزاران سال، تکنیکها و روش های موثری برای رفع انسداد چاکراها ایجاد شده است.
در این هفته هر یک از چاکراها را بصورت جداگانه مورد بررسی قرار داده و بعد از بررسی ویژگی های هر چاکرا، تمریناتی را برای پاکسازی آن یاد خواهیم گرفت. تکنیک های زیادی برای پاکسازی و باز کردن چاکراها وجود دارد اماپاکسازی تخصصی چاکراها حتما باید زیر نظر اساتید معتبر انجام شود.
به همین دلیل در این هفته فقط با روش هایی آشنا میشویم که به تنهایی قابل انجام هستند. این روش ها عبارتند از :
1- استفاده از مانتراها؛ هر چاکرا به فرکانس صوتی خاصی پاسخ میدهد و اگر فرکانس مناسب به سمتش ارسال شود، فعال میشود.
2- دریافت انرژی از کف دستها؛ در این روش دستها روی ناحیه ی مورد نظر قرار میگیرند و انرژی از طریق آنها به چاکرای مورد نظر منتقل میشود.
3- جملات تأکیدی مثبت؛ خود تلقینی نیز یکی از کارهایی است که روی چاکراها تأثیر میگذارد.
4- مراقبه؛ در طول هفته مراقبه ی تبرک مراکز انرژی را یاد میگیریم و به تدریج روی تبرک چاکراهای مختلف کار میکنیم.
در این جلسه قصد داریم با چاکرای اول آشنا شویم. چاکرای اول یا چاکرای ریشه پایین ترین چاکرا است و روی استخوان دنبالچه قرار میگیرد. اگر بخواهیم از روبرو به این چاکرا نگاه کنیم، کمی بالاتر از آلت تناسلی و در خط وسط بدن قرار میگیرد. این چاکرا چشمه ی پرقدرت انرژی حیاتی است و از طریق آن میتوانیم بیشترین انرژی را از زمین دریافت کنیم. انرژی خفته یا کندالینی در همین چاکرا قرار دارد و هدف نهایی در مراقبه ی تبرک مراکز انرژی این است که این انرژی را از چاکرای اول به حرکت در بیاوریم تا در سایر چاکراها جریان پیدا کند.
نام | چاکرای ریشه |
رنگ | قرمز |
نماد | |
جهت | مردان: ساعتگرد |
مانترا | لام ()Lam |
جملات کلیدی | من به قدرت جهان هستی ایمان دارم. |
رنگ مربوط به این چاکرا، رنگ قرمز است. این چاکرا با وجود خاکی و حیات ما در ارتباط است. افرادی که چاکرای اولشان متعادل است، انرژی حیاتی و اراده ی بالایی دارند و احساس اعتماد و اطمینان بالایی نسبت به خودشان و دیگران دارند. کاهش انرژی این چاکرا باعث میشود سطح انرژی فرد پایین بیاید، دچار انزوا و افسردگی شود، اعتماد به نفس نداشته باشد و نسبت به دیگران نیز بی اعتماد شود. بنابراین کم فعالی این چاکرا باعث بروز افسردگی، احساس ترس و نگرانی دائمی میشود.
فعالیت بیش از حد این چاکرا نیز میتواند مشکلاتی را ایجاد کند. با توجه به نقش این چاکرا در احساس اعتماد به نفس، بیش فعالی آن باعث اعتماد به نفس بیش از حد و خودشیفتگی میشود. فرد در این حالت، سرشت خاکی خود را از یاد میبرد و به همین دلیل حرص و طمع وجودش را فرا میگیرد. مشکل دیگری که برای این افراد ایجاد میشود، کاهش صبر و تحمل و غلبه ی عصبانیت و پرخاشگری است، که در اثر غرور ایجاد میشود. در هفته ی پنجم در بحث احساسات، بحث احساس غالب را یاد گرفتیم. اگر تمرینات هفته ی پنجم را انجام داده باشید، میتوانید از احساس غالبی که شناسایی کرده اید، برای شناسایی چاکراهای نامتعادل یا مسدود استفاده کنید. برای مثل اگر احساس غالب شما عصبانیت یا ترس است، به احتمال زیاد انسدادی در چاکرای اول شما وجود دارد.
این نکته را به یاد داشته باشید که هرگز نباید در مورد احساس غالبتان قضاوت کنید. چون قضاوت و احساس گناه باعث نامتعادل شدن بقیه ی چاکراها می شود. ضمنا این نکته را نیز بخاطر داشته باشید که بعضی احساسات بین دو یا چند چاکرا مشترک هستند و برای پاکسازی آنها باید روی چند چاکرا کار کنید.
پاکسازی چاکرای اول
یک)مانترا:
برای پاکسازی چاکرای اول از مانترای «لام» استفاده میشود. برای انجام این تمرین، راحت بنشینید، چشمهایتان را ببندید، روی چاکرای مورد نظر تمرکز کنید، نفس عمیق بکشید و در هنگام بازدم، مانترا را به صورت کشیده با صدایی آرام و ملایم ادا کنید. حداقل هفت بار دم و بازدم را انجام دهید.
دو)جملات تأکیدی:
جملات تأکیدی مربوط به هر چاکرا در جدول ابتدای هر جلسه ذکر شده است. میتوانید این جملات را بصورت ذکر در طول روز تکرار کنید. در هنگام مراقبه نیز از این جملات استفاده خواهیم کرد.
سه) انتقال انرژی از کف دست:
برای انتقال انرژی از کف دست به این چاکرا باید دستهایتان را در امتداد کشاله ی ران قرار دهید. به این صورت که انگشت کوچک هر دست، روی خط کشاله ی ران (یا محل اتصال ران به تنه) قرار بگیرد. انگشت شست دو دست را به هم بچسبانید.
روش انتقال انرژی را در مراقبه با هم تمرین خواهیم کرد. فعلا فقط محل قرارگیری دست ها را یاد بگیرید. در این تمرین، در هنگام تجسم چاکراها خوب است که جهت چرخش چاکراها را نیز در نظر بگیرید. چاکرای اول در آقایان ساعتگرد است و در خانم ها پادساعتگرد (خلاف عقربه های ساعت.) هر یک از چاکراهای بعدی برعکس چاکرای قبل از خودش میچرخد.
اما چند نکته در مورد روال مراقبه ی این هفته. مراقبه های این هفته از دو بخش تشکیل شده اند. همانطور که گفته شد، در طول هفته به مرور با چاکراهای مختلف آشنا میشویم. در مراقبه های این هفته، ابتدا تمرین انتقال انرژی از کف دست را انجام میدهیم. این تمرین باید در حالت خوابیده انجام شود. لازم به ذکر است که در هنگام انجام این تمرین، موسیقی مخصوص پاکسازی چاکرای مربوطه برایتان پخش میشود.
بعد از پایان این تمرین، در بخش دوم مراقبه روی تجسم و تبرک چاکراها کار میکنیم و انرژی را از چاکرای اول تا آخرین چاکرایی که با آن آشنا شده ایم، جابه جا میکنیم. بخش دوم مراقبه را میتوانید در حالت خوابیده ادامه بدهید یا اگر احساس میکنید دچار خواب آلودگی میشوید، میتوانید وضعیتتان را تغییر داده و مراقبه را در وضعیت نشسته ادامه دهید.
همانطور که قبلا نیز گفته شد، ما انرژی را به شکل گرما احساس میکنیم. در مراقبه های این هفته، علاوه بر احساس گرما، لازم است انرژی مراکز مختلف را به صورت نور رنگی نیز تجسم کنید. برای هر چاکرا از رنگ مربوط به همان چاکرا استفاده کنید. مثلا چاکرای اول را بصورت یک گوی نورانی قرمزرنگ در محل استخوان دنبالچه تجسم کنید.
تمرین روز پنجاه و هفتم:
یک : جملات تأکیدی مربوط به چاکرای اول را در طول روز تکرار کنید.
دو : تمرین انتقال انرژی از کف دست را حداقل یک بار دیگر تکرار کنید.
سه : تمرین مانترای چاکرای اول را انجام دهید. میتوانید این تمرین را بعد از تمرین انتقال انرژی، در همان حالت انجام بدهید.
بسیار خوب حالا به فایل صوتی مراقبه گوش فرا دهید.
تبریک می گوییم!
اگر فایل صوتی مراقبه ی امروز را به طور کامل گوش کرده باشید،
25دقیقه مراقبه و ذهن آگاهی را با موفقیت به انجام رساندید.
روز پنجاه و هشتم :
نام | چاکرای خاجی |
رنگ | نارنجی |
نماد | |
جهت | مردان: پادساعتگرد |
مانترا | وام ()Vam |
جملات کلیدی | من با تمام وجود از زندگی |
چاکرای دوم یا چاکرای خاجی کمی بالاتر از چاکرای اول و در سطح استخوان خاجی ستون فقرات قرار گرفته است. از نمای روبرو میتوان گفت این چاکرا به اندازه ی پهنای دو الی سه انگشت پایین تر از ناف قرار دارد. رنگ مربوط به انرژی چاکرای دوم نارنجی است.
این چاکرا مرکز مسائل جنسی، لذت و روابط به حساب می آید و مهمترین مرکزی است که در مسئله ی تولید مثل دخالت دارد. نکته ی جالب اینکه این چاکرا همانطور که در فرزندآوری و آفرینش انسان نقش دارد، در آفرینش هنری نیز نقش بسزایی دارد و گفته میشود که فعال بودن این چاکرا به بروز خلاقیت و استعدادهای هنری کمک میکند. همچنین فعال بودن این مرکز در لذت بردن نیز نقش مهمی دارد. بنابراین انسداد این چاکرا باعث میشود که فرد از زندگی لذت نبرد و دچار افسردگی و فقدان انگیزه شود. کاهش لذت زندگی باعث میشود فرد به رفتارهای هوس بازانه و لذت های زودگذر روی بیاورد. بنابراین میتوان بروز رفتارهای اعتیادآور را به انسداد این چاکرا ربط داد.
همچنین انسداد این چاکرا میتواند به شکل احساس گناه و تقصیرکاری نیز ظاهر شود. علاوه بر این، انسداد این چاکرا در روابط نیز مشکل ایجاد میکند. انسداد این چاکرا باعث میشود که فرد احساس ترس را وارد روابط خودش کند، ترس از دست دادن. در این حالت فرد مدام میترسد که طرف مقابل را از دست بدهد و به همین دلیل احساس حسادت میکند و رفتارهای آزاردهنده ای را در قبال همسر و نزدیکانش بروز میدهد.
پاکسازی چاکرای دوم
رنگ این چاکرا نارنجی است. جهت چرخش آن در آقایان خلاف عقربه های ساعت و در خانم ها در جهت عقربه های ساعت است. مانترای این چاکرا «وام» ( )VAMاست. نحوه ی قرارگیری دست ها را در تمرین انتقال انرژی، در این تصویر مشاهده میکنید. در آقایان، دست راست در پایین و دست چپ در بالا قرار میگیرد و در خانمها برعکس. اگر احساس غالب شما احساس گناه یا حسادت است و اگر احساس میکنید که از زندگی لذت نمیبرید، به احتمال زیاد چاکرای دومتان مسدود شده است و نیاز به پاکسازی دارد. به عنوان احساس جایگزین میتوانید از احساس رضایت، آسوده خاطر بودن و شادمانی استفاده کنید.
نام | چاکرای خورشیدی |
رنگ | زرد |
نماد | |
جهت | مردان: ساعتگرد |
مانترا | رام ()Ram |
جملات کلیدی | من به تصمیمات خود اعتماد دارم. |
چاکرای سوم اسامی مختلفی دارد که رایج ترین آنها چاکرای خورشیدی است. این چاکرا در بالای ناف و زیر دنده های قفسه ی سینه، یعنی تقریبا روی معده قرار گرفته است. خصلت مهم این چاکرا این است که پرانا یا انرژی حیاتی را در خودش ذخیره میکند. این چاکرا مرکز قدرت و اراده است و در تعریف شخصیت و خود-انگاره نقش مهمی ایفا میکند.
کسانی که چاکرای سومشان فعال است، دارای اراده ی بسیار قدرتمندی هستند و تأثیر و نفوذ زیادی روی اطرافیان خود دارند. این افراد میتوانند به اهدافی که برای خودشان مشخص میکنند برسند. این چاکرا مهمترین مرکز ذخیره ی انرژی است و انرژی خودش را در کل بدن تقسیم میکند. در نتیجه انسداد این چاکرا روی عملکرد بقیه ی چاکراها نیز اثر میگذارد. از نظر فیزیکی، این چاکرا روی عملکردهای گوارشی بدن تأثیر میگذارد و انسداد آن باعث بروز مشکلات گوارشی میشود. انسداد این چاکرا باعث میشود فرد اراده و قدرت تصمیم گیری اش را از دست دهد و نتواند به تنهایی از پس کارهای مهم بربیاید. همچنین این افراد نمیتوانند به راحتی نظرات و احساسات خود را بیان کنند. بطور خلاصه میتوان گفت انسداد این چاکرا باعث کاهش عزت نفس و ضعف در تصمیم گیری میشود.
پاکسازی چاکرای سوم
انرژی چاکرای خورشیدی زردرنگ و مانترای آن «رام» ()RAM است. جهت چرخش این چاکرا در آقایان ساعتگرد و در خانم ها پادساعتگرد است. در تمرین انتقال انرژی از کف دست، نحوه ی قرارگیری دست ها مانند چاکرای دوم است. در اینجا باید دست هایتان را پایین تر از دنده ها و روی معده قرار دهید. اگر احساس غالب شما کمبود عزت نفس است و یا احساس میکنید نیست، تبرک این چاکرا میتواند برایتان سودمند باشد. در هنگام پاکسازی این چاکرا میتوانید از احساس عزت نفس بعنوان احساس جایگزین استفاده کنید.
تمرین روز پنجاه و هشتم:
یک : جملات تأکیدی مربوط به چاکرای دوم و سوم را در طول روز تکرار کنید.
دو : تمرین انتقال انرژی از کف دست را حداقل یک بار دیگر تکرار کنید.
سه : تمرین مانترای چاکرای دوم و سوم را انجام دهید. میتوانید این تمرین را بعد از تمرین انتقال انرژی، در همان حالت انجام دهید.
چهار : یکی از راه های تنظیم مرکز سوم، استفاده از تنفس دیافراگمی است. در طول روز سعی کنید، از این تنفس استفاده کنید.
بسیار خوب حالا به فایل صوتی مراقبه گوش فرا دهید.
تبریک می گوییم!
اگر فایل صوتی مراقبه ی امروز را به طور کامل گوش کرده باشید،
25دقیقه و 30ثانیه مراقبه و ذهن آگاهی را با موفقیت به انجام رساندید.
روز پنجاه و نهم :
نام | چاکرای قلب |
رنگ | سبز |
نماد | |
جهت | مردان: پادساعتگرد |
مانترا | یام ()Yam |
جملات کلیدی | من قلبم را به روی همه ی موجودات |
چاکرای چهارم یا چاکرای قلب در مرکز سیستم چاکراها قرار دارد. این چاکرا دقیقا در وسط سینه قرار دارد. رنگ مربوط به انرژی چاکرای چهارم رنگ سبز است. این چاکرا مرکز عشق، ارتباط، احساس وحدت و حس انسان دوستی است. توجه کنید که منظور از عشق در اینجا عشق بیقید و شرط است که قبلا در هفته ی ششم با آن آشنا شدیم. پس احساس عشق یا محبتی که از سر دلسوزی و تأسف ایجاد شود، ارتباطی با این چاکرا ندارد. در اینجا منظور از عشق، عشقی است که بدون قضاوت و بدون چشمداشت باشد.
فعالیت این چاکرا باعث از بین رفتن غرور و خودخواهی و بروز همدردی و خیرخواهی میشود. افرادی که این چاکرا در آنها فعال است، انسان های بسیار مسئولیت پذیری هستند و حتی حاضرند مسئولیت کارهای دیگران را نیز قبول کنند. این افراد دیگران و خودشان را بخاطر اشتباهات سرزنش نمیکنند و به خود و دیگران عشق میورزند. منظور از احساس وحدت این است که فرد احساس کند در یک جهان به همپیوسته زندگی میکند و اعمال و رفتارهایش بصورت مستقیم یا غیر مستقیم روی خودش نیز اثر میگذارد. فردی که چنین درکی از دنیا دارد، نمیتواند به دیگران آسیب برساند و در حق آنها بدی کند.
انسداد این چاکرا باعث تمایل به انزوا و دوری از جمع میشود. افرادی که چاکرای چهارمشان مسدود شده است، توانایی نوعدوستی و همدردی را ندارند و نسبت به مردم بیتفاوت هستند.
پاکسازی چاکرای چهارم
همانطور که گفتیم، رنگ این چاکرا سبز است. جهت چرخش آن در آقایان خلاف عقربه های ساعت و در خانم ها در جهت عقربه های ساعت است. مانترای این چاکرا «یام» ( )YAMاست.
هنگام انتقال انرژی از کف دست به این چاکرا، کف یکی از دستها را روی ناحیه ی مورد نظر قرار دهید و کف دست مقابل را روی پشت دست اول بگذارید. در آقایان دست راست در پایین و دست چپ در بالا قرار میگیرد و در خانم ها برعکس. واضح است که بهترین احساس برای تبرک این چاکرا، احساس عشق بیقید و شرط است.
نام | چاکرای گلو |
رنگ | آبی کمرنگ |
نماد | |
جهت | مردان: ساعتگرد |
مانترا | هام ()Ham |
جملات کلید | کلمات من از قلبم نشئت میگیرند و |
در ادامه ی بحث میرسیم به چاکرای پنجم یا چاکرای گلو. این چاکرا در راستای ستون مهره ها و همسطح با حنجره قرار گرفته است. از نمای روبرو میتوان گفت این چاکرا همسطح گودی جلوی گردن قرار میگیرد. رنگ انرژی چاکرای پنجم، آبی کمرنگ است. این چاکرا همانطور که از جایگاهش پیداست، نقش مهمی در ارتباط و خصوصا ارتباط کلامی ایفا میکند.
کسانی که چاکرای پنجمشان فعال است، سخنرانان خوبی هستند، در یادگیری زبانهای مختلف استعداد بالایی دارن و علاوه بر این، شنونده های خوبی نیز هستند. فعالیت این چاکرا باعث میشود که فرد بتواند حقایق را بر زبان بیاورد و اگر از صحت مطلبی مطمئن و به حقیقت آن معتقد نباشد، از گفتن آن پرهیز کند. این افراد انسانهای خوشمشربی هستند که سخنشان به دل مینشیند و زمینه ی شاعری و سخنوری را نیز دارند.
انسداد این چاکرا باعث میشود فرد در تکلم با مشکل مواجه شود. مشکلاتی از قبیل لکنت زبان، ترس از حرف زدن، استرس در هنگام حرف زدن و خجالتی بودن به مسدود بودن این چاکرا مربوط میشوند. همچنین انسداد این چاکرا باعث میشود فرد به موسیقی و شعر علاقه نداشته باشد و از آنها لذت نبرد. بنابراین کسانی که مشکلات گفتاری دارند، خجالتی هستند و یا به هر دلیلی دروغ میگویند، باید روی این چاکرا کار کنند.
پاکسازی چاکرای پنجم
انرژی چاکرای گلو آبیرنگ و مانترای آن «هام» ()HAM است. جهت چرخش این چاکرا در آقایان ساعتگرد و در خانم ها پادساعتگرد است.
در تمرین انتقال انرژی از کف دست، نحوه ی قرارگیری دستها به این صورت است که کف دست راست سمت راست گردن را میگیرد و کف دست چپ، سمت چپ گردن را میپوشاند. مچ دستها باید با هم در تماس باشند و انگشتان هر دو دست به سمت قسمت عقب گردن باشند.
تمرین روز پنجاه و نهم :
یک : جملات تأکیدی مربوط به چاکرای چهار و پنج را در طول روز تکرار کنید.
دو : تمرین انتقال انرژی از کف دست را حداقل یک بار دیگر تکرار کنید.
سه : تمرین مانترای چاکرای چهار و پنج را انجام دهید. میتوانید این تمرین را بعد از تمرین انتقال انرژی، در همان حالت انجام دهید.
بسیار خوب حالا به فایل صوتی مراقبه گوش فرا دهید.
تبریک می گوییم!
اگر فایل صوتی مراقبه ی امروز را به طور کامل گوش کرده باشید،
26دقیقه مراقبه و ذهن آگاهی را با موفقیت به انجام رساندید.
روز شصتم :
نام | چاکرای چشم سوم |
رنگ | آبی تیره |
نماد | |
جهت | مردان: پادساعتگرد |
مانترا | اُم ()Om |
جملات کلیدی | من صدای حکمت درونم را میشنوم. |
در متون سنتی، جایگاه چاکرای ششم یا چشم سوم در وسط پیشانی، کمی بالاتر از فضای بین ابروها معرفی شده است. اما با توجه به اینکه عملکرد این چاکرا رابطه ی نزدیکی با غده ی پینهآل دارد، بعضی از اساتید جایگاه مرکز ششم را خود غده ی پینهآل در نظر میگیرند.
غده ی پینهال از نمای کناری کمی بالاتر از گوش ها قرار میگیرد و از نمای روبرو تقریبا همسطح نقطه ی وسط ابروهاست. رنگ مربوط به انرژی چاکرای ششم، آبی تیره است.
این چاکرا مرکز الهامات، تخیل و خودشناسی است و در درک واقعیت های فراحسی و دریافت اطلاعات شهودی نقش مهمی دارد. در جلسات قبل گفتیم نادیهای سهگانه وظیفه ی انتقال انرژی را در بین چاکراها بر عهده دارند. نادیهای پینگالا و آیدا (یعنی همان مجراهایی که بصورت مارپیچ در بین چاکراها حرکت میکردند) در چاکرای ششم به هم میرسند و مسیرشان تمام میشود.
قدما بر این باور بودند که این چاکرا جایگاه روح انسان است. همانطور که حتما شنیده اید یکی از مراحلی که عارف برای رسیدن به خداوند باید طی کند، عبور از «منیّت» است. در این فرایند، عارف خود را فنا میکند تا با حقیقت هستی به وحدت برسد و تا زمانی که «من» عارف زنده باشد، نمیتواند به این هدف دست پیدا کند. فرایند عبور از منیّت به چاکرای ششم مربوط میشود. این چاکرا به ما نشان میدهد که مرگ ترسناک نیست و برای ورود به مراحل بعدی تکامل، باید از جسممان عبور کنیم.
یکی از ملزومات عبور از منیت، شناخت خود است؛ به همین دلیل این چاکرا اهمیت بالایی در خودشناسی دارد. افرادی که مرکز ششمشان فعال است، از مواجهه با ترس هایشان و شناخت آنها ابایی ندارند. این افراد به راحتی با واقعیت های دنیای درونشان مواجه میشوند و در راستای تغییر و پیشرفت گام برمیدارند. همچنین با توجه به اینکه این چاکرا در دریافت شهود و الهامات نقش دارد، زمینه ی هنرمند شدن را نیز برای افراد فراهم میکند.
باز بودن این مرکز باعث افزایش وضوح فکری میشود. مسدود بودن این چاکرا باعث کاهش تمرکز و ضعف حافظه میشود.همچنین انسداد این مرکز باعث میشود که فرد از انتقادهای دیگران ترس داشته باشد و نتواند با ترس های خودش مواجه شود. از دیگر علائم انسداد چاکرای ششم این است که فرد نمیتواند خواب های خودش را به یاد بیاورد.
این چاکرا در تنظیم چرخه ی خواب نقش مهمی دارد و داشتن خواب خوب نیز برای برقراری تعادل در آن ضروری است. خواب دیدن یکی از راه های دریافت الهام و کسب شهود است. در نتیجه اگر میخواهید توازن را به این چاکرا برگردانید، حتما باید خواب کافی داشته باشید.
پاکسازی چاکرای ششم :
رنگ این چاکرا آبی تیره و مانترای آن «اُم» است. جهت چرخش آن در آقایان خلاف عقربه های ساعت و در خانم ها در جهت عقربه های ساعت است.
در هنگام انتقال انرژی از کف دست به این چاکرا، کف یکی از دستها را روی پیشانی قرار داده و کف دست مقابل را روی پشت دست اول قرار دهید. در آقایان دست راست در پایین و دست چپ در بالا قرار میگیرد و در خانم ها برعکس. دقت کنید که وضعیت قرارگیری دستهایتان راحت باشد تا تمرکزتان به هم نخورد.
نام | چاکرای تاج |
رنگ | بنفش |
نماد | |
جهت | مردان: ساعتگرد |
مانترا | اُم ( )Omیا سکوت |
جملات کلیدی | نور حقیقت بر زندگی من میتابد. |
در ادامه ی بحث میرسیم به چاکرای هفتم یا چاکرای تاج. این چاکرا در فرق سر، روی خط وسط بدن قرار گرفته است؛ در واقع میتوان گفت روی ملاج سر قرار دارد. بسیاری از اساتید این چاکرا را در خارج از بدن در نظر میگیرند و میگویند این چاکرا مانند یک تاج روی سر قرار میگیرد. رنگ انرژی چاکرای هفتم بنفش است. مهمترین کانال انرژی بدن (یعنی سوشومنا) از چاکرای اول شروع و به این چاکرا ختم میشود.
این چاکرا در خودشناسی و خداشناسی نقش بسیار مهمی دارد و به واسطه ی فعالیت آن، انسان میتواند به حقیقت جهان هستی پی ببرد و وحدت موجود در خلقت را درک کند. بنابراین هدف از فعال کردن این چاکرا رسیدن به کمال معنوی است.
کسانی که چاکرای هفتمشان فعال است، در مسیر کمال معنوی حرکت میکنند و درکشان از دنیا بر وحدت و یکپارچگی استوار است. انسداد این چاکرا باعث تشدید احساس جدایی و جداافتادگی میشود. در این حالت، فرد ارتباطش را با عالم معنویت از دست میدهد و از کسب تجربیات معنوی محروم میشود. چنین فردی ممکن است در زندگی به احساس پوچی برسد. متعادل بودن چاکرای هفتم باعث میشود که فرد احساس خوشبختی واقعی را در زندگی تجربه کند. این افراد خلوت کردن و تنهایی را ترجیح میدهند تا بتوانند از تجربیات معنوی لذت ببرند.
پاکسازی چاکرای هفتم :
در تمرین انتقال انرژی از کف دست، نحوه ی قرارگیری دستها به این صورت است که کف دست راست روی فرق سر قرار میگیرد و دست چپ روی دست راست قرار داده میشود. انرژی چاکرای تاج بنفش رنگ و مانترای آن «اُم» ( )OMاست. البته در بعضی از منابع، سکوت و گوش سپردن نیز بعنوان مانترای این چاکرا ذکر شده است. جهت چرخش این چاکرا در آقایان ساعتگرد و در خانم ها پادساعتگرد است.
تمرین روز شصتم:
یک : جملات تأکیدی مربوط به چاکرای شش و هفت را در طول روز تکرار کنید.
دو : تمرین انتقال انرژی از کف دست را حداقل یک بار دیگر تکرار کنید.
سه : تمرین مانترای چاکرای شش و هفت را انجام دهید. میتوانید این تمرین را بعد از تمرین انتقال انرژی، در همان حالت انجام دهید.
بسیار خوب حالا به فایل صوتی مراقبه گوش فرا دهید.
تبریک می گوییم!
اگر فایل صوتی مراقبه ی امروز را به طور کامل گوش کرده باشید،
26دقیقه و 30ثانیه مراقبه و ذهن آگاهی را با موفقیت به انجام رساندید.
روز شصت و یکم :
در روزهای قبل همه ی هفت چاکرا را مورد بررسی قرار دادیم و روش هایی را برای پاکسازی آنها یاد گرفتیم. امروز میخواهیم مراقبه ی کامل تبرک مراکز انرژی را انجام بدهیم. برای شروع این مراقبه، باید مرحله ی القا را انجام بدهیم. در اینجا برای القا، از تکنیک فضای سیاه استفاده شده است. در این مراقبه، باید بدنتان را به شکل یک قالب شفاف و توخالی تجسم کنید که چاکراها به شکل گوی های نورانی در داخل آن قرار گرفته اند. همانطور که در طول هفته یاد گرفتیم، هر چاکرا رنگ بخصوصی دارد. رنگ چاکراها به ترتیب از اول تا آخر به این شکل است: قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی کمرنگ، آبی تیره، بنفش.
منظور از تبرک مراکز انرژی دو چیز است: اول اینکه به هر چاکرا انرژی بدهیم و دوم اینکه انرژی را در بین چاکراها به گردش در بیاوریم. گردش آزادانه ی انرژی بسیار مهم است و تعادل واقعی زمانی برقرار میشود که انرژی بتواند بدون هیچ محدودیتی در بین چاکراها حرکت کند. برای انرژی دادن به چاکراها، کافی است که روی آنها تمرکز کنید. همانطور که بارها گفته ایم، توجه شما هر کجا باشد، انرژیتان نیز همانجاست. پس وقتی روی مراکز انرژی تمرکز میکنید، در واقع دارید به آنها انرژی میدهید. پس ابتدا باید به تک تک چاکراها انرژی بدهیم. همزمان با تمرکز روی چاکراها، میتوانیم احساسات متعالی را به انرژی آنها اضافه کنیم. در توضیحات هر چاکرا، حداقل یک احساس متعالی ذکر کرده ایم. اما میتوانید همه ی چاکراها را با انرژی شکرگزاری یا عشق تبرک کنید. زیرا این دو احساس، انرژی بسیار بالایی دارند.
علاوه بر این، در مراقبه ی امروز از مانترای مخصوص هر چاکرا نیز استفاده شده است. ارتعاش مانتراها روی مراکز انرژی تأثیر میگذارد و به پاکسازی آنها کمک میکند. مانتراها باید به صورت کشیده و با صدای ملایم ادا شوند. مهم این است که لرزش و ارتعاش آنها را احساس کنید. هنگام ادا کردن هر مانترا باید روی مرکز انرژی مورد نظر تمرکز کنید. اما برای حرکت دادن انرژی بین چاکراها از ادغام تکنیک تنفس و تجسم استفاده میکنیم. اگر یادتان باشد در هفته ی دوم، تمرینی برای جابه جایی انرژی در بدن انجام دادیم؛ به این صورت که در هنگام دم انرژی از پایین بدن را پر میکرد و در هنگام بازدم، از بالا تخلیه میشد. در اینجا نیز از همین تکنیک استفاده میکنیم.
همانطور که در ابتدای هفته یاد گرفتیم، انرژی از طریق سه کانال اصلی در بین چاکراها حرکت میکند که به آنها «نادی» گفته میشود. در این مراقبه باید تجسم کنید که انرژی از طریق این نادیها از مرکز اول به حرکت در میآید، همه ی چاکراها را طی میکند و به چاکرای هفتم میرسد. قبل از شروع مراقبه ذکر یک نکته ضروری است. مراکز انرژی مبحث حساس و مهمی هستند و اگر میخواهید به صورت تخصصی روی آن ها کار کنید، این کار را حتما باید زیر نظر اساتید مراقبه انجام دهید. در این مراقبه هدفمان این نیست که به صورت تخصصی روی آنها کار کنیم. فقط میخواهیم جریان انرژی بدنمان را تا حد امکان به تعادل برسانیم. این تعادل علاوه بر اینکه به راحتی و سلامت جسمی و روانی شما کمک میکند، انجام مراقبه های بعدی را نیز برایتان آسانتر میکند.
تمرین روز شصت و یکم:
مراقبه در طبیعت یا در فضای باز تأثیر خوبی روی مراکز انرژی میگذارد. در صورتی که برایتان مقدور است، در روزهای آخر هفته مراقبه ی امروز را در طبیعت یا در فضای باز (مثلا در پشت بام یا حیاط) انجام بدهید.
بسیار خوب حالا به فایل صوتی مراقبه گوش فرا دهید.
توجه:
مراقبه امروز به دلیل اینکه یک مراقبه جامع در رابطه با تبرک مراکز انرژی است
زمان آن حدود 40دقیقه است.
در صورتی که هنوز احساس می کنید این مقدار زمان مراقبه برای شما دشوار
است می توانید پس از اتمام هفته دوازدهم دوباره به این مراقبه برگردید و آن را
انجام دهید.
روز شصت و دوم و شصت و سوم :
استراحت!
در روز شصت و دوم و شصت و سوم می توانید آموزه های 5روز اخیر را جمع بندی کنید. همچنین در صورتی که در طول هفته به هر دلیلی از برنامه ی تمرینات عقب افتاده اید می توانید در این دو روز جبران کنید.
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اسرار مراقبه (هفته یازدهم)
اسرار مراقبه (هفته یازدهم) روز هفتاد و یکم : به هفته ی یازدهم دوره ی...
اسرار مراقبه (هفته دهم)
اسرار مراقبه (هفته دهم) روز شصت و چهارم : در هفته ی نهم دوره ی...
اسرار مراقبه (هفته هشتم)
اسرار مراقبه (هفته هشتم) روز پنجاهم: در هفته ی هشتم دورهی اسرار مراقبه، قصد داریم...
اسرار مراقبه (هفته هفتم)
اسرار مراقبه (هفته هفتم) روز چهل و سوم : اگر به اطرافتان دقت کنید، میبینید...
اسرار مراقبه (هفته ششم)
اسرار مراقبه (هفته ششم) روز سی و ششم : در هفته ی گذشته با احساسات...
اسرار مراقبه (هفته پنجم)
اسرار مراقبه (هفته پنجم) روز بیست و نهم : در هفته های قبل گفتیم که...
دیدگاهتان را بنویسید